Teamet

Bakom varje framgångsrik ryttare finns det alltid ett bra team. Mitt team är ovärderligt för mig och jag är otroligt tacksam för att ha så professionella och bra människor runt omkring mig.


Tränare

Louise ”Lussan” Nathhorst

Lussan har varit min tränare sedan 2009. Att få förmånen att ha Lussan som min tränare och bollplank betyder oerhört mycket för mig som ryttare, men även som tränare. Lussan har gett mig nya ögon, nya redskap och ett nytt sätt att se på dressyren och att utbilda hästar och ekipage. Lussans hunger och nyfikenhet på utveckling av dressyren och ridsporten, hennes otroliga fingertoppskänsla, hennes lugn och pedagogik gör henne till en av världens absolut bästa tränare.

Stefan Jansson

Stefan har varit min tränare sedan 2020. Han är ett mycket bra komplement till träningarna för Lussan. Att ha Stefan så nära mig gör det lätt att kunna tränar oftare utan att det blir så långa resor och transporter. Lussan och Stefans hjälp i min träning ger mig de rätta förutsättningarna för att matcha mina hästar på bästa sätt.


Veterinär

Florian Lackner med team

Florian har varit min veterinär sedan 2011. Han har många styrkor och tänker ofta ”utanför boxen” och söker nya lösningar. Dessutom är han inte rädd att rådfråga kollegor och bolla problematik för bästa tänkbara lösning för varje häst. Florian med sitt team på kliniken är ett ovärderligt stöd och bollplank för mina hästar och deras utveckling.


Fysioterapeut

Margita Prins 

Margita har behandlat många av mina hästar genom åren. Jag har nu förmånen att få hennes hjälp regelbundet på Stora Sannå Stall dit hon kommer regelbundet för check av mina hästar. Margita har en lång och gedigen erfarenhet av att undersöka och behandla sporthästar. Hon är själv en aktiv ryttare vilket jag ser som ett stort plus.

Jessica Larnö & Equifys

Sedan 2016 har jag haft stor hjälp av Jessica när det gäller fysioterapi av mina hästar. Att upptäcka saker i tid och att arbeta med friskvård i stället för sjukvård är för mig väldigt viktigt. Jessica med sin mångåriga erfarenhet av sporthästar på alla nivåer har en otrolig erfarenhet, kunskap och känsla för hästen och dess fysik. Hon kompletterar min veterinär Florian mycket bra och de har en mycket nära dialog i arbetet.

 


Hovslagare

DA Hovslageri

Daniel har jag haft som hovslagare under en längre tid i olika perioder.
Han är en oerhört kompetent yrkesman som är noggrann och en perfektionist ut i fingerspetsarna.
Han har en nära koppling till sporten då han skor mycket hästar i både hoppning och dressyr på en mycket hög nivå. Daniel är öppen för nytänk och ser alltid till hästens bästa. Dessutom mycket kundorienterad och professionell.


Bollplank

Mina tre “gudinnor”

I mitt TEAM har jag tre personer (jag kallar dem mina gudinnor) som står mig mycket nära. Med dem kan jag bolla allt i mitt idrottsutövande, sportsliga satsning, i min roll som tränare och även privat.  Jag har känt dem alla sedan 80-talet, de känner mig mycket väl, det är “högt i tak”, det blir både pepp, goda råd, ris och ros.


Coach

Marianne Willen

Marianne har varit min mentor och coach sedan 2001. Vi hade ett mycket nära samarbete under de första sex åren och vi träffas fortfarande då och då. Marianne har betytt och betyder mycket för mig som människa, som Peter, som, företagare, tränare, ryttare, far och partner. Marianne har lärt mig sätta mål, hålla fokus, planera och prioritera bättre.


Equestrian Style by GS

Gunilla Stener

Gunilla har jag ovärderlig hjälp vad gäller sadlar och sadeltillpassning. V har haft ett samarbete sedan 2012 och samarbetet har bara blivit tajtare med åren. Gunilla är även ett bra stöd för mig som tränare då vi ofta kollar hur sadlar ligger och sadeltillpassning. Jag rider i Erreplus sadlar sedan ca 2013 vilket jag är mycket nöjd med.


Familjen

Lars Jonsson, Ebba och Erik Härnstam

Skall man kunna göra en satsning inom rid- och hästsport krävs en familj som står bakom och supportar till 100 procent, vilket jag har.
Lars är ett bra mycket bra bollplank i frågor om att driva mina företag, ett stöd och supporter i mitt idrottsutövande och har en mycket stor förståelse vad detta innebär. Ebba och Erik, mina barn är båda stöd och kommer med raka råd och tips, något jag uppskattar. Ebba delar mitt intresse och är gärna på plats med sitt skarpa öga när tillfälle ges på tävling och träning.