sven

Vinter- och vårbrev till elever hos Peter Härnstam

Nytt år, nya möjligheter, men också mycket som inte är sig likt.
Men det känns skönt att ha Corona-året 2020 bakom sig och vi får hoppas att vi får det som ”vanligt” snart igen!
Viktigast av allt är att vi får hålla oss friska och hålla smittspridningen så låg nivå det bara går! Vi får alla ta ett stort ansvar i detta! Känns så skönt att vi har hästarna och stallet i dessa tider, för där är de mesta sig likt och hästarna är nog helt ovetande om Covid.
Nu får vi hoppas på ett riktigt härligt ridsportsår 2021!

För de flesta av er blir det inga tävlingar på ett tag. För er yngre ryttare kommer ni att kunna starta och även ni ryttare som är kvalificerade till ”Elit” 4* och 5* som de nya begreppen heter. Även ”yrkesverksamma” inom ridsporten kommer att kunna starta på tävlingar enligt beslut av ridsportförbundet.
De gäller nu att kunna hålla fokus för er som inte får tävla och vara beredd när det blir dags! För er som får tävla gäller det nu att trimma och slipa på detaljerna så ni är lite bättre 2021 än ni var 2020.

Träningarna har startat igång som vanligt och för er som vill träna extra nu i vår finns utrymme för det, hör bara av er så löser vi en träningstid.
Vill ni testa att träna digitalt löser vi det såklart.

Jag har mina träningar på Widebäck som tidigare. Har även utökat med träningar i Gislaved.
Det finns några tider kvar för er som är intresserade att jag kommer hem till er, men ni behöver vara några stycken som tränar tillsammans då. Vill ni kan vi även köra en tillfällig träning/kurs hos er med några ekipage. Hör av er så hittar vi en lösning om ni är intresserade.

Digital Clinic kommer jag att hålla tisdagen den 26 januari kl 19,00-20,30.
Ämnet kommer att vara ”Att hålla fokus – vara redo när vi får tävla igen”.
Clinicen kommer att innehålla plan för träning/utveckling, hur håller jag inspiration och fokus, hur blir jag faktiskt bättre 2021 än 2020 och hästhälsa mm.
För er som är mina elever kostar det 150kr, för övriga 200kr. Vill ni vara med mailar ni mig på peter@peterharnstam.se ni får sedan en inloggning så ni kan vara med på TEAMS.

Tävla digitalt kan ni göra genom LiveArena & DressagePowers Online Tour. Redan många anmälda, vi kommer att köra fyra omgångar där första omgång går redan nu till helgen. Läs mer och anmäl på www.dressagepowewr.se/online

Dressyrkurser på Widebäck även denna vår. Följande datum kommer jag att hålla kurs på Widebäck. Vill du säkra dig en plats på någon eller några av kurserna är det bäst att du bokar ganska omgående då kurserna snabbt blir fulla.

 • 26-28 mars
 • 7-9 maj
 • 18-20 juni

Live-chatt på Instagram kommer jag att göra regelbundet nu under våren, jag kommer att bjuda in olika gäster till ”Peter & Friends”. Blir olika spännande personer som kommer live-chatta tillsammans med mig. Ni kommer under chattarna kunna ställa frågor och får svar direkt. Missar ni detta live då ni även kan ni se det i efterhand på IG. Ni måste följa @peterharnstam på IG för att få upp detta i ert flöde.

Sommaruppehåll 2021:
Träningarna kommer att ta paus 5 juli – 28 juli för regelbundna fasta träningarna.
Träningarna startar upp igen torsdag den 29 juli.

Håll koll!
Jag har några saker på g nu under våren, håll koll på mina sociala kanaler så ni inte missar något!
På min hemsida, www.peterharnstam.se kan ni läsa om nyheter, dressyrkurser och mycket annat. Gå även in på Facebook och ”gilla” Peter Härnstam Dressyr och @peterharnstam på Instagram, även där kommer det fortlöpande info om vad som händer.

DressagePower lanserar nyheter:

I dagarna kommer de olika tävlingarna läggas upp där ni kan anmäla.
Vi har även andra spännande saker på G för er alla, håll koll i på www.dressagepower.se besök och följ även vår FB och IG.

Träningsplan:
Missa inte att fylla i din träningsplan i bifogad länk om du inte redan gjort det, http://www.peterharnstam.se/traningsplan/

Läs även mer om mina träningar på http://www.peterharnstam.se/vad-jag-gor/traning-coaching-ekipage/


Några saker att tänka på nu i Coronatider vid mina träningar:

 • Om du känner symptom med feber, snuva eller känner dig allmänt sjuk, stanna hemma! Vi löser ny tid när du är på fötter och känner dig frisk igen.
 • Max en medföljande när du tränar.
 • Håll avstånd till varandra och inga onödiga kontakter vid träningarna
 • Har ny bytt ut mitt ljudsystem och ni får själva ta med telefon med öronsnäckor när ni tränar, jag ringer upp er vid träning.
 • Vi följer såklart myndigheternas rekommendationer och detta kan innebära förändringar med kort varsel vilket jag i så fall meddelar er.
 • Var noggranna med er handhygien och följ andra rekommendationer från våra myndigheter, handsprit finns i ridhuset.
 • Toalett använder ni vid läktaren i ridhuset, ingång intill ridhusentrén.
  OBS! Toaletten i ridhusstallet är endast till för uppstallade.
 • Inga gäster eller besökare är tillåtna nu i våra stallar, detta för att minimera risk för smittspridning
 • Men framför allt, ha nu kul med era hästar och njut av tiden med din häst som många avundas er i dessa dagar!

Önskar nu er alla en riktigt bra fortsättning på vinter och vår!

Var rädda om er, håll avstånd!

/Peter