vår och sommarbrev

Skönt att vi äntligen fått lite sol och värme och att våren tagit fart på riktigt, vi har ju till och med haft några sommardagar de sista, känns riktigt underbart!

Covid-19 håller sitt grepp över oss och tävlingsåret 2021 har ju inte riktigt startat som vi önskat. För ”yrkesverksamma” och ”Elit-ryttare” har tävlingarna öppnat upp igen, men för övriga är det nedstängt ännu ett tag. Jag vet att man på förbundet jobbar för högtryck med att hitta en lösning och jag tror att de unga ryttarna kommer få möjlighet att starta redan i maj, vi får avvakta och se. För övriga tror jag inte det kommer öppna innan 30 juni tyvärr, som man sagt innan.
Viktigast av allt är att vi får hålla oss friska och hålla smittspridningen på så låg nivå det bara går!

Som jag sagt till många av er vid träningarna gäller det nu att kunna hålla fokus och vara beredd att tävla när det blir dags! Vi kommer att märka stor skillnad på de som faktiskt kunnat hålla motivationen uppe och haft en bra och tydlig plan med sin träning under denna period.

NYTT! Jag har nu flyttat till Stora Sannå stall i Särö. Jag har sett mycket fram emot detta och det kommer att ge mig bästa möjliga förutsättningar till en bra utveckling för mig själv med mina hästar. Det är en superfin och komplett anläggning och jag kommer få möjlighet att träna med andra ryttare på hög nivå, i lugn och ro.
Det är en anläggning som är byggd och anpassad för hästarnas bästa, känns kanon!

Jag har att ändra lite i mitt upplägg med träningar nu under våren. Jag har startat upp med träningar på Ale Jennylunds Ridklubb där jag är varje måndag (dagtid) och varannan torsdag (eftermiddag/kväll).
Jag håller även träningar i Landvetter på Uppegården varannan torsdagskväll och även dagtid med bokade tider övriga dagar.
Stall Tokarp i Gånghester/Borås är ett annat ställe där jag håller träning varannan tisdag dagtid.

Vill ni boka in träning, då är det bara att ni hör av er så löser vi det på något av det ställen där jag idag håller mina träningar. Har ni intresse av att jag kommer hem till er och ni är några som tränar tillsammans, hör av er så ser vi om vi kan hitta en lösning.
Att träna digitalt är en annan möjlighet som flera testat under året, boka tid för digital träning om ni är intresserade, det kan vara ett mycket bra komplement till den ordinarie träningen.

Jag har fått några förfrågningar om träningar i Kungsbacka, men det är inte spikat och klart med någon plats ännu där jag kommer att hålla till, så snart det är klart kommer ni kunna se det på mina SoMe.

Live-chatt på Instagram har jag haft under flera onsdagar nu i vår, jag bjuder in olika intressanta gäster till ”Peter & Friends” som jag har en IG-live med. Om du missat dessa avsnitt kan du se det i efterhand på mitt IG. Du måste följa @peterharnstam på IG för att få upp detta i ditt flöde.

Sommaruppehåll 2021:
Träningarna kommer att ta paus 10 juli – 1 augusti för de regelbundna fasta träningarna.
De fasta träningarna startar upp igen måndag den 2 augusti. Vill ni träna under denna period är ni välkomna att höra av er så bokar vi in en tid.

Håll koll!
Jag har några saker på g nu under våren, håll koll på mina sociala kanaler så ni inte missar något!
På min hemsida, www.peterharnstam.se kan ni läsa om nyheter och mycket annat. Gå även in på Facebook och ”gilla” Peter Härnstam Dressyr och @peterharnstam på Instagram, även där kommer det fortlöpande info om vad som händer.

Träningsplan:

Missa inte att fylla i din träningsplan i bifogad länk om du inte redan gjort det, http://www.peterharnstam.se/traningsplan/

Läs även mer om mina träningar på http://www.peterharnstam.se/vad-jag-gor/traning-coaching-ekipage/

Tävla digitalt kan ni göra genom LiveArena & DressagePowers Online Tour. Det har varit en succé hela våren med fulla kval alla fyra omgångar. Nu har vi satt in en extra omgång i maj där de finns platser kvar för er som vill vara med och tävla digitalt. Läs mer och anmäl på www.dressagepowewr.se/online

Några saker att tänka på nu i Coronatider vid mina träningar:

  • Om du känner symptom med feber, snuva eller känner dig allmänt sjuk, stanna hemma! Vi löser ny tid när du är på fötter och känner dig frisk igen.
  • Max en medföljande när du tränar.
  • Håll avstånd till varandra och inga onödiga kontakter vid träningarna
  • Har ny bytt ut mitt ljudsystem och ni får själva ta med telefon med öronsnäckor när ni tränar, jag ringer upp er vid träning. På de platser där det inte fungerar med telefon har jag mitt ljudsystem med mig, men vill använda det så lite som möjligt.
  • Vi följer såklart myndigheternas rekommendationer och detta kan innebära förändringar med kort varsel vilket jag i så fall meddelar er.
  • Var noggranna med er handhygien och följ andra rekommendationer från våra myndigheter.
  • Men framför allt, ha nu kul med era hästar och njut av tiden med din häst som många avundas er i dessa dagar!

Önskar nu er alla en riktigt bra vår och sommar!

Var rädda om er, håll ut och håll avståndet!